BURMANIN TIETOKONE JA KOULUTUS OY – KUN PALVELUN LAATU, NOPEUS JA LUOTETTAVUUS RATKAISEVAT

CLASSIC MENU FOR OFFICE

Yleistä

Kaipaatko Office 2019:ään, 2016:een, 2013:een, 2010:een tai 2007:ään perinteisiä valikoita ja työkalurivejä? Onko valintanauhan (ribbon) käyttö hankalaa?

Classic Menu for Office Enterprise tuo perinteiset valikot ja Office 2003:n työkalurivit seuraaviin ohjelmiin (32- ja 64-bittiset versiot):

Huomautus

SharePointia ei tueta, koska siinä on niin vähän tuettavia säätimiä.

Classic Menu for Office 2007 tuo Office-ohjelmiin (Access, Excel, Outlook, Power Point ja Word) takaisin Officen valikot ja työkalurivit. Voit siis käyttää em. ohjelmia ikään kuin ne olisivat versioltaan 2003. Valikossa sekä Normaali- ja Muotoilu-työkaluriveillä ovat myös Office 2007:n uudet ominaisuudet.

Valintanauhan päähän ilmestyy Valikot-välilehti, jonka Kaikki-painikkeesta avautuvat tutut - myös nuolinäppäimillä helposti selattavat - valikot.

Näin perinteiset valikot näkyvät Word 2007:ssä

Ketkä hyötyvät Classic Menu for Officesta?

Asennus

Classic Menu for Office on COM-apuohjelma (COM- ja muilla apuohjelmilla Office 2007/2010/2013/2016 –sovelluksiin lisätään mukautettuja komentoja ja uusia toimintoja), jonka asennus suoritetaan normaalilla opastavalla asennusohjelmalla. Sulje kaikki Office-sovellukset ennen asennusta. Päivitettäessä vanhempaa versiota uudempaan vanhaa versiota ei tarvitse poistaa. Asennuksen lopuksi asennusohjelma ehdottaa Classic Menu Managerin (valikoiden näyttämisasetusten määritysohjelma) käynnistämistä. Classic Menu Manageriin pääsee myöhemmin Työpöydän pikakuvakkeesta tai Käynnistä > Kaikki ohjelmat tai Ohjelmat > Classicmenu for Office > Classic Menu Manager –kuvakkeesta.

Huom.Classic Menu Managerissa tehdyt määritykset ovat lisenssitietoja lukuun ottamatta käyttäjätilikohtaisia. Versiosta 2.25 (5.25 Classic Menu for Office 2007) alkaen voit määritellä kaikille käyttäjille samat asetukset kerralla suorittamalla Käynnistä > Kaikki ohjelmat tai Ohjelmat > Classic Menu for Office > Classic Menu Manager (Administrator) (vaatii Järjestelmänvalvojan oikeudet).

Huom. Office 2013 –sovellusten tuki on mukana Classic Menu for Office 2010:ssä versiosta 5.5 lähtien, ja tuki Office 2016 –sovelluksille versiosta 9.05 eteenpäin.

Massa-asennukset voidaan hoitaa Active Directoryn avulla MSI-paketista.

Huom! Versiosta 9.05 lähtien vaaditaan marraskuussa 2015 tai sen jälkeen hankittu/päivitetty lisenssi.

Ohjelmisto toimii asennuksen jälkeen 15 päivää kokeiluversiona, jossa on mukana kaikki toiminnot.

Ohjelma muuttuu täyslisenssiksi, kun Classic Menu Managerin About-välilehdeltä Rekisteröi-painikkeesta avautuvaan ikkunaan syötetään käyttöoikeuden haltija ja käyttöoikeusavain.

Huom! Jotta voit käyttää muiden ohjelmien (esim. Mikropuhe ja Omnipage) tekemiä valikoita Classic Menun avulla, asenna omia valikoita tekevät ohjelmat ennen Classic Menua.

Voit ladata ohjelman seuraavista linkeistä:

Asennettuasi Classic Menu for Officen voit halutessasi asentaa ilmaisen Classic Menu Helperin, joka laajentaa Classic Menun tekemät perinteiset valikot automaattisesti, kun niitä osoitetaan hiirellä. Huom. Enemmän toiminnallisuutta sisältävä Ribbon Helper ei ole ilmainen.

Lataa ja lue lisää valmistajan sivulta (sivusto on englanninkielinen)

Classic Menu for Officen valikoiden käyttö näppäimistöltä

Lisää ensin Classic Menu for Office pikatyökaluriville Classic Menu for Officen valikoiden lisääminen pikatyökaluriville –kappaleen ohjeiden mukaan.

Voit selata valikoita seuraavasti:

Muiden ohjelmien tekemät valikot

Jotkin ohjelmat (esim. Mikropuhe ja Omnipage) tekevät Office-ohjelmiin (tai osaan niistä) oman valikon. Ohjelmien omia valikoita pääset selaamaan painamalla (Huom. Jos haluat päästä valikoihin yksinkertaisemmin, ks. Classic Menu for Officen valikoiden lisääminen pikatyökaluriville):

Classic Menu for Officen valikoiden lisääminen pikatyökaluriville

Jos haluat pienentää Officen valintanauhan ja/tai yksinkertaistaa Classic Menun valikoihin siirtymistä, voit lisätä Classic Menun valikot pikatyökaluriville ja siirtää sen esimerkiksi ensimmäiseksi painikkeeksi.

Huomautus Jawsin käyttäjille

Jotta voisit käyttää Classic Menua tällä sivulla kuvatulla tavalla Jaws 16:n kanssa, kun valintanauhojen virtualisointi (Use virtual ribbon menu) on käytössä, sinun on lisättävä käsin rivi:

VirtualRibbonSupport=0

haluamiesi Office-sovellusten .jcf-asetustiedostojen Options-lohkoon. Lisäykset kannattaa tehdä käyttäjäkohtaisiin asetustiedostoihin, ettei Jawsin päivitys mahdollisesti ylikirjoita tekemiäsi muutoksia. Huomaa, että .jcf-tiedostot ovat tekstitiedostoja, joten muokkaamiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Muistiota.

Jos käyttäjäkohtaista .jcf-asetustiedostoa ei ole, käytät sovelluksen oletusasetuksia. Silloin voit tehdä tiedoston esimerkiksi muistiolla, jolloin sen sisällöksi riittää:

[Options]
VirtualRibbonSupport=0

Jos käytät Jawsin versiota 12 – 15, ja käytössä on valintanauhojen virtualisointi (Use Virtual Ribbon Menu), Officen valintanauha on pienennettävä, jotta Classic Menua voisi käyttää tällä sivulla kuvatulla tavalla. Pienentääksesi tai laajentaaksesi valintanauhan paina:

Lisätäksesi Classic Menun valikot Pikatyökaluriville näppäimistöltä (Huom. Tässä oletetaan, että asennuskieleksi on valittu suomi, valintanauha on laajennettu eikä Jawsin valintanauhojen virtualisointi ole käytössä. Jos valintanauhat virtualisoidaan, ks. lisäysohjeen lopussa olevaa huomautusta hiiren käytöstä Classic Menun lisäämiseen pikatyökaluriville):

Huom. Voit tehdä saman napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Classic Menun tekemää Kaikki–painiketta. Käytä hiirtä tai Jawsin hiirikomentoja, jos Jawsin valintanauhojen virtualisointi on käytössä.

Siirtääksesi Classic Menun valikot Pikatyökalurivin ensimmäiseksi painikkeeksi:

Avautuvassa ikkunassa (Office 2019:ssä valitse ensin alanuolella Mukauta pikatyökaluriviä):

Nyt voit siirtyä Classic Menun valikoihin:

Voit halutessasi lisätä samaan tapaan muidenkin ohjelmien tekemiä valikoita pikatyökaluriville.

Classic Menu for Officen valikoiden käyttö näppäimistöltä

valmistajan kotisivulle.

Hinnat ovat euroina ja voimassa sitoumuksetta toistaiseksi

Tuotteita löytyi 1 kpl.

TuotekoodiNimitysHinta (alv 0 %)Hinta (alv 24 %)
CMOECLASSIC MENU FOR OFFICE ENTERPRISE30,0037,20

Viimeksi muokattu: 13.03.2021.

© Burmanin Tietokone ja Koulutus OY/Burman's Computer and Education Ltd.
Kaikki oikeudet pidätetään/All rights reserved.

sivun alkuun

Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Istuntoeväste ei käytössä. Sivusto avattu 402 695 kertaa 01.09.2007 lähtien.